Revizorul de N. V. Gogol, capodoperă majoră a literaturii dramatice universale, povesteşte fiecărei generaţii despre putere şi despre iluzia ei, despre corupţie şi birocraţie.
Într-o provincie geografică şi spirituală, un călător venit din “capitală” împreună cu servitorul său este luat drept un revizor aşteptat să vină în inspecţie. Se dezlănţuie astfel un întreg mecanism al linguşirii și al corupţiei. Aflarea în final a adevărului răstoarnă evident situaţia, caracterele reale fiind dezvăluite.
Lynne Walker / The Independent
Spectacolul Teatrului de Comedie din Bucureşti, regizat cu măiestrie de Horaţiu Mălăele, stoarce fiecare picătură din inventivitatea explorării de către Gogol a grotescului şi absurdului naturii umane.
Ştefan Bănică jr. creează un Hlestakov de o inocenţă vicleană, mai ales în relaţiile sale cu nevasta avidă de sex a primarului şi cu fata lui cu ochi mari de căprioară.
Mark Brown / Sunday Herald Magazine
Teatrul de Comedie din Bucureşti a ajuns la jumătatea festivalului să ne aducă aminte că cea mai bună comedie nu are vârstă. Prin montarea farsei satirice a lui Gogol „Revizorul”, ne-au prezentat o capodoperă a teatrului comic. De o înaltă calitate profesională şi de un comic extraordinar, piesa este jucată în stilul teatrului de repertoriu care la noi în Marea Britanie, cu modul mult prea individualist de a inţelege cultura, e din ce în ce mai rar.
Cornel Nistorescu / Ediţie specialǎ
Un aşa regal de artă teatrală, România n-a mai avut de multă vreme. Totul concură la închegarea unui spectacol de referinţă.
Cine vine în Bucureşti şi nu vede „Revizorul” a trecut degeaba.