Skip to content
Menu
Menu
0
Your cart is empty. Go to Shop
Menu
0
Your cart is empty. Go to Shop

DISTRIBUȚIE

Prinţul Leonce din Regatul Popo – Lari Giorgescu

Prinţesa Lena din Regatul Pipi – Crina Semciuc

Guvernanta – Dorina Chiriac

Valerio – Bogdan Cotleţ

Regele Peter din Regatul Popo – Gheorghe Dănilă

Maestrul de Ceremonii – Şerban Georgevici

Rosetta – Meda Victor

Echipa:

Aylin Cadîr

Ilinca Manolache

Dan Rădulescu

Andrei Runcanu

Alexandru Suciu

Mihai Niţă

Line 7

Regia – Horaţiu Mălăele

Decor – Vladimir Turturica

Costume Georgiana Savuța

Muzica – Călin Grigoriu

Coregrafie – Răzvan Mazilu

DESCRIERE

Inspirat de Shakespeare dar și de comediile romantice, tânărul dramaturg Georg Bűchner scrie în 1836 Leonce și Lena, o comedie care se evidențiază prin inventivitatea stilistică, răsturnând astfel canoanele literare ale acelor timpuri.

Cadrul de basm romantic, curtea regală nedefinită nici istoric, nici geografic, acțiunea idilică, absurdă și ireală, eroii hipersensibilizați, par a nu avea nici un punct de contact cu realitatea. Dar învelișul poetic, dialogul sclipind de spirit și haz, ascund un sâmbure amărui. Comedie Leonce și Lena ilustrează, cu mijloacele satirei, ideile revoluționare ale epocii.

Maria Sârbu

Este un spectacol născut din acuratețea gustului estetic pentru această artă. Atrag naivitatea și candoarea desprinse din textul filosofic al lui Bűchner, în care pesimismul este pronunțat intens. Umorul delicat se combină cu satira mânioasă, iar contemplarea în scenă îți dă răgaz să înțelegi cum e cu această atitudine de meditație. (…) Horațiu Mălăele a adaptat în stilul să foarte fin și adorabil acest text, iar actorii îl redau publicului cu verva și talentul lor.

Ileana Lucaciu

Comicul de bună calitate și lansarea în forță a unei echipe tinere de creatori, fac din spectacolul Leonce și Lena un eveniment. După Revizorul, din nou, actorul de valoare Horațiu Mălăele demonstrează că este și un regizoer de valoare prin concepte regizorale solid argumentate în raport cu textul ales, ce nu sunt sufocate de efecte derizorii specifice acelora care cred că inovează teatrul uitând dramaturgul. Leonce și Lena este un spectacol de calitate, dar și de succes pentru marele public pe care Teatrul de Comedie îl respectă în numele menirii unei instituții culturale.

GALERIE